Uyku Eğitimine Dair…

Uyku eğitimi nedir?

Uyku eğitimi, kısaca bebeğinizin uykuya dalmayı ve tüm gece uyumayı öğrenmesi için ona yardımcı olacağımız bir süreçtir. Bebeklerin gece beslenme ihtiyaçları azaldığında uyku rutinlerinin oluşması ve kendi başlarına uykuya dalabilmeleri gerekmektedir. Bazı bebekler bu süreci kolayca atlatıp bir uyku rutini oluştururken, bazı bebekler ise uykuya dalma ve ya uyandıktan sonra tekrar uyuma konusunda sorun yaşarlar. Işte bu gibi durumlarda Dandini uyku danışmanlığı, bebeğinizin uyku rutininin oluşmasında size ve bebeğinize uzman uyku danışmanları ile destek vermektedir.

Bebeklerde uyku eğitiminin temel amacı; sallanarak uyuma, kucakta uyuma, memede uyuma ve arabada gezdirme gibi destekleri ortadan kaldırmak ve bebeğinizin desteğe ihtiyaç uymadan uyumasını sağlamaktır. Uyku eğitimi sonrası bebeğiniz, geceleri rahat ve kaliteli bir uykuya merhaba diyecektir!

Bebeklerde uyku eğitimi ne zaman verilmelidir?

Her bebeğin uyku rutini farklılık göstermektedir. Kimi bebek rahatça uyuya dalarken, kimi bebek için ise kesintisiz uyumak neredeyse imkansızdır. İşte bebeklerde uyku eğitimi bu noktada önem taşımaktadır. Peki bebeklerde uyku eğitimi ne zaman verilmelidir?

Öncelikle bebeğinizin doğduğu andan itibaren düzenli uyumasını beklememelisiniz. Yeni doğmuş bir bebeğe uyku eğitimi vermeye çalışmak doğru değildir. Uyku eğitimi 5. Aydan itibaren verilmeye başlanmalıdır.

Bebeklerde uyku eğitimine başlamadan nelere dikkat edilmelidir?

Bebeklerde uyku eğitimi ebeveynlerin kararlılığı ile başlayan bir süreçtir. Maalesef annelerimiz bu kararlı tavrı sürdürmekte sıkıntı yaşamaktadırlar. Bebeğiniz bu durumu fark ettiğinde, uyku eğitimi süreci uzamakta ve hem bebek hem de ebeveyn için zor bir sürece dönüşmektedir. Bebeklerde uyku eğitimi sürecinin kısa sürmesini istiyorsak mutlaka kararlı olunması gerekmektedir.

Şunu unutmamak gerekir ki; bebeklerde uyku eğitimi sonrası kaliteli uyku rutini oluşturabilmesi ve kendi kendine uykuya dalabilmesi, bebeklerin sağlığı ve gelişimi açısından önemlidir.